sebab awak comel, klik kat bawah ni :)

Friday, 18 July 2014

separuh langkah.

bukan cerita penat lelah,
bukan cerita susah payah,
tapi ini kisah sebuah jalan yang aku lalu,
jalan yang perlu dilalui,
jalan yang sudah tertulis.

jalan berliku untuk aku,
*tragis pulak bunyi,

habis untuk di sini.
B.A(HONS)CHINESE AS SECONDARY LANGUAGE,
tapi lepas ni masih ada separuh lagi,
baru boleh kerja,
#studentsepanjanghayat

posing walau sudah lewat. 

hanya mereka yang menemani. kerna kaum wanita lain semua sibuk,
ada yang shopping, ada yang jaga baby.

Alhamdulillah, 5 tahun. selamat.
#mogadiberkati

now cuti for 6 months and happy me is resting at home.
bosan, bila mahu sambung lagi?
next stage, where are u?
gelojoh, 2 tahun lagi.

#prayforpalestin #prayforgaza #prayformh71 #prayformh370
#keepprayingforlast10daysinramadhan

SURAT CINTA:
bila boleh jumpa?
kita dah nak raya. hihi
"有时候,最好的,是最后的“


Friday, 14 February 2014

不是谁的错

你怎么说一切是错过?
我不同意,
我不满意,

当时, 我们还不懂得,
这不是我们的错,
这是我们的命中注定,
别恨自己,
我爱你,
永远爱你。

Saturday, 8 February 2014

暂时

我做不了你永远的陪伴,
没事儿,
我会好好地过,

你知道吗?
我生活最幸福的事,
就是当你的陪伴,
不是永远,
暂时也行!

祝你天天快乐!


extra Y

Bila mana apa yang kau sampai, disalah ertikan.
Maka siapa yang dipersalahkan?

Salah apa? 

Memang apa yang disampaikan selalu disalah  ertikan,
Kau lihat balik cara kau sampaikan.
Untuk apa?
Bagaimana?

Menyampaikan ia dgn cara yang salah, hanya mendatangkan salah faham.
Memanglah macam tu.

Cuba cakap terang  jelas dan nyata di awal kata. 
Tak payah nak susah payah mencetus idea memerah otak,
Kita bukan alien nak paham  bahasa isyarat ke ape2 tanda.

Kita faham je.
Terus  terang.
Kan senang.

Pastu sibuk bising, dye cakap  (2x)
Kita (2x+y)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...