sebab awak comel, klik kat bawah ni :)

Sunday, 27 November 2011

lawatan sambil belajar, 2011

assalamualaikum.

ini koleksi gambar-gambar terbaru. hoho.

maaf. ini bukan gamba artis. ini gambar sekadar hiasan.
gambar baru balik melancong. 
walaupun hanya 2 hari merantau. tapi banyak yang kita dapat. insyaAllah.

lawatan sambil belajar. budak sekolah saya.
sekolah la sangat.


ini adalah hasil karya kanak-kanak comel :)
memang takda kerjalah. lagipun saja mengisi masa lapang (5 jam dalam train sepanjang nak ke destinasi)

destinasi: qindao,shandong china.

walaupun waktu musim sejuk ni bukanlah waktu yang sesuai utk melancong ke kawasan pantai,
tapi kami terpaksa juga pergi.
memanglah, dah sekolah buat rombongan. 
tak pergi rugila.


ini gambar pemandangan hari pertama.
memang sejuk mata memandang.



tak reti nak cakap nama tempat. tapi lebih kurang camtulah.
jalan ke tepi pantai, kemudian naik bukit plak.
memang excersices sgt.

ini pemandangan di kilang haier.
kalu g kilang-kilang ni. standard la.
setakat dapat tgk bilik-bilik pameran je.
memang bosan.

dan ini sy dan mumun (:
jadi model haier jap. hihi

ini salah satu benda yg best kat qindao.
mercu tanda? hoho.
ntahla, mcm simbol gitu.
tapi mmg comel bentuknya.


ni classmate sy (:


ini kawasan apa?
ntahla, byk kapal-kapal gitu. muzium navy la kot.

ini akak comel saya (:

classmate lagi (:


dan akhir kata, kalau nak g jalan ke qindao ni.
g musim sejuk. memang tak ramai pun orang (:

sekian, terimakasih.

wasalam.
selamat malam.

8 comments:

Hanis Nizam said...

Memang comel lukisan tu . Hihi

tiena lovesick said...

budak-budak mmg kreatif (:

hafisvr4 said...

kat mane ye ni

tiena lovesick said...

kat qingdao, shandong china

Anonymous said...

bertuah la dapat belajar kat china
- ameer

tiena lovesick said...

hoho. ameer bertuah jugak. dpt blaja kt toronto ;)

Hiddy Asri said...

sejuk gler x sana?

JHaZKiTaRo said...

cantik gambar2.. :) anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...