sebab awak comel, klik kat bawah ni :)

Monday, 21 November 2011

what i did last raya haji!

assalamualaikum. selamat pagi!

yaa. kita dah lama berhari raya. raya haji tau. bukan raya puasa.
tahun ni dah genap 3 kali raya di perantauan. seorang diri. hoho

tipu je. takkan nak raya seorang diri. bersama kawan-kawan la.
yang best sekali tahun ni raya. 

aku dah pecahkan rekod beraya dalam luar  bilik. bukan luar pintu tu. 
yela, teringat aku 2 tahun  lalu...

aku tak boleh tidur malam before hari raya tu. tak tahu lah excited nak raya atau apa. 
jam 6 baru terlena. terlena kalau kejap-kejap takpe. 
ni lama gila.
sampai tengahari.

alih-alih,
menu hari raya aku tetap sama seperti menu breakfast hari2 biasa.
minum susu bersama roti.
memang enak.

tersenyum aku hari itu dihadapan laptop.
usha fb org lain yang sakan update suasana hari raya mereka :)


tetap sama..
masih beraya dalam bilik.
tapi, dapat juga merasa menu istimewa.
air tgn aku sendiri lagi tu. first time la katakan. hehe

kat sini raya lambat sehari dari malaysia.
jadi, sehari sebelum raya dekat sini tu.
classmate kita buat makan-makan.
masak sesama, makan sesama.




keesokan harinya...

Alhamdulillah, aku berpeluang pergi sembahyang raya. 
 tengok orang sembelih lembu dan kambing.
seronok.





sekian sahaja laporan saya, dari masjid niujie, beijing, china.
inilah reporter tak jadi suatu masa dulu. haha

meyh nak cite ni. 
aku geram sgt ngan sorang budak comel ni.
nak amik gamba nan dia memang bersusah payah la aku.
tapi 1 pun tak menjadi.
budak ni tak diam.
geram aku.
rasa nak picit-picit je pipi dye. erkh



COMEL dia ni. muka bulat cam kuey pau je.



dan ini peneman hari raya saya. thanks ye cik ieyqaadam. sebab teman g beraya kat luar ♥

balik-balik bilik.
aku mula melilau mencari makanan.
ohh, nasib baik ada orang buat mee kuah.(betul ke ekh? tak pasti plak)
dan menjemput sy utk makan.
terimakasih awak :P



dan itu dia aku. dengan laju dan seronoknya makan. hehe.

sekian sahaja cerita hari raya haji saya.

moga, kita masih diketemukan lagi dengan hari mulia ini, di tahun-tahun akan datang.

wasalam.

8 comments:

L said...

huhu.. urmm berayer di prantauan..=)

jom bacer kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

ameer zaaba said...

untungla dapat beraya..mkn sedap2

Hanis Nizam said...

Bestnya raya dekat negara lain (:

Hiddy Asri said...

Hye..just drop by. Lama x update?

tiena lovesick said...

L> alhamdulillah. masih ada peluang beraya :)

tiena lovesick said...

Ameer> kat malaysia raya, lagi best makan :)

tiena lovesick said...

hanis nizam> hari raya mmg besh ;P

tiena lovesick said...

hiddy asri> thanks ya singgah. lately busy skit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...